Blogger Layouts
tetibe tengah aku wat keje, aku teringat kat masakan mak aku...peh, mmg terangkat kalo dapat makan sume makanan yang terbayang dlm pkrn aku neh..asam pedas, ikan kering, sambal tumis cili padi kalo dpt makan dgn nasik panas...perghhhhhh (nak meleleh dah ayaq liuq neh)...kalo di bagi makanan kt hotel 10 bentang skalipn, xdpt nak lawan ngan masakan omak aku..






sejak aku keje kt kl neh, mmg dh jarang aku dpt makan mskn mak aku..maklom la, nk balik jauh (xde la jauh sgt pn), tp d sebabkn tuntukan kerja(ayat nak skema), tepakse la aku balik sebulan skali..time tu la aku nak menyantap dan menyantep sume mknan kegemaran aku..hehe...mase study dulu, tiap2 minggu aku dpt balik kg..kalo x leh balik pn, aku akan usahakan jugak balik...cakap pasal study, tetibe aku teringat keje gila yg aku ngan rumet aku wat..aku ngan yana(rumet sejati aku) teringin gile nak makan tomyam..nak kuar pg makan kt luar cm malas..nk kne menapak kuar poly tuh, mmg agak patah kaki la..so, dgn kepandaian n ketangkasan otak kami bdua, aku bg idea msk tomyam dlm heater..mase tu dh kuar dh bintang2 dlm pale aku neh utk meng 'create' idea resipi yg baru..hehehe..nk tau aku wt cmne?dengan bekalan pes tomyam yg aku beli dkt pekan merlimau, aku msukkan air panas, aku tuang je pes tomyam tu dlm heater..bilik kiteowg dh mcm dapor, sume ade..garam, gule, mihun..sume lah..mihun tomyam jerk time tuh..nk msk nasik, aje gile ko..mau kne serang dgn warden bilek keramat kami tuh..kekenyangan jugak la hari tuh..bubur pn aku penah mask dlm heater...cayalah..gila hebat heater tuh..huhu

skang zaman study dh habes, so zaman keje mmg xde mase nk masak..masak pn ikot mood..kak long aku plak ghajen nyuruh aku dtg umah dye masak..makan ghame2, baru la berselera..kalo msk kt umah sewa aku, takat yg mkn 2 3 ketol, rase x best plak..nnti mule la wat spekulasi...aku masak x sedap ke??aku rase sedap jerk..kalo msk kt umah kak long aku, rase best, rase di hargai(cehhh)..kami makan dgn penuh selera(msti sbb sedap kan??kan???)hihihi..
1.5.2010 aku balik kg, jadi aku nk listkan skrg ape yg aku nak makan nanti..cehhh x menyempat..huhu

0 comments:

Post a Comment