Blogger Layouts
Assalamualaikum.....

korang penah alami mate kiri kenyit2 x?aku sangat berpengalaman dalam hal ni..huhhu..secara jujurnya, beberapa hari lepas mate kiri aku kenyit2 dengan teruk skali..dalam ati aku dah pk..ape la yg nak jadi pasni..tup tup..ri ni aku nangis..motip?ntah..xtau..pmpn kan ngade2..cket2 nanges..ahaha..mungkin kebetulan, mungkin jugak petanda...x sure yang mane 1..ape yang penting yang baik datang dr Allah, yang buruk datang dari diri kite sendiri..:-) jangan sedey2 okkay...hidup cume sekali..so, hargainye ok? :-D


jumpe di entry laen..tata :-)
Assalamualaikum...

aku tension..tu jek aku nak cakap..xtau tension pasai ape..haishhh, asik jage ati orang jerk..tapi hati sendiri x terjage..stress woo..kengkadang rase malas nak amik port sangat benda2 cmneh..tp aku neh kan sume benda nak pikir..padahal bukan penting sangat pn..mungkin sbb peningkatan umor kot..

alam pertunangan neh mmg banyak dugaan kan..yelah, maybe Allah nak uji hati kita setakat mane kuatnye cinta kite tuh(cinta la sangat kan!)..sume yang jadik ade hikmah tersirat yang kite xtau..kadang2 Allah dah bagi siap2 dah hikmahnye cume kite je x nampak..patutlah orang selalu pesan jangan tunang lame2..skang baru la aku paham..ape yang kite rancang x semestinya kita dapat..Allah x bagi ape yang kite nak, tp Allah bagi ape yang kite perlu..tu ayat motivasi yang slalu aku gune pakai dalam menghadapi exam hati ni..hehehe..orang yang melihat xkan dapat rase selagi diri sendiri belom alami lagi..before aku jadi pacar org, selalu la nasihat orang macam2..tapi bile aku dah hadapi sendiri, baru la aku rase ape yang orang2 tu rase..

kejujuran and kepercayaan tu penting dalam hubungan..aku neh plak jenis bile aku dah hilang percaya kat orang, mmg susah la..ape pn yang orang cakap walaupn benda tu betol mmg aku susah nak percaya..mesti korang pn macam aku jugak kan?kepercyaan ni kena di bina cam nak bina bangunan tuh..errr, btl ke fakta aku ni?hihihi..

kesimpulannye, aku mudah percaya dekat orang, and mudah jugak hilang kepercayaan dekat orang..chow!
ohhh apam...ni bukanlah nak menjual apam..tp nak cite sal aku wat apam polka dot hari semalam...aku plan nak wat hari sabtu..lepas asar aku gerak g umah akak aku kt subang..otw tuh singgah taman megah kononnye nak carik barang2 nak wat apam tuh la..dh penat aku jalan, kedai tutop..adoiii penat yg xde hasil betol..sampai sakit2 kaki aku d watnye...aku pn pk cam malas je nak wat..aku teroskan pjalanan g umah akak aku..sampai umah dye ngan muke hampeh aku cakap 'kedai kek tu tutop la..auntie kedai sebelah kate x bukak kedai tu'..akak aku kate 'esok pepagi ko pegi la, ajak pudin dtg cni..'

aku pn teros call adik aku..pancing dye ajak tgk transformers dkt sunway piramid..berjaya jugak aku ajak dye..so, dr plan nak wat apam malam tu..tukau plan g tgk wayang plak..melayang lg duet..RM21.00 okkay tiketnye..mak aiii bapak ramai org tgk wayang kt c2..mgkin d sbbkan BERSIH jugak..yelah, klcc tutop kot hr sabtu tu..gilos betol..last2 aku balik umah kol 2.30pg...hahaha...pg ngan adik xpe balik lmbt gitu..:-P

esok pagi aku tgh sedap tido akak aku kejot soh g kedai kek tu lagi..aku pn pegi la dengan adik aku..sampai kt kedai kek tu, kedai tu tutop..cis, kecewa lagi..aku pn tnye auntie semalam tu..dye kate mmg x bukak dh kedai tu..so, dye soh aku pg kedai bakeri laen..kt kota damansara..bapak jauh...huhu..d sbbkan kesungguhan nak wat apam tu sangat bekelocak, aku pn gagahkan diri pg..carik jugak walaupn x tau jalan..so, mmg sesat barat la kan..selamat naik moto..kalo nek kete..mmg aku dh fed up dh..map salah tnjuk arah..slmt aku bijak..huhuuh..jumpe jugak akhirnye..korang tau kol bape aku smpi umah?aku pg pkol 9pg..pkol 12.30 baru sampai umah okkay..padahal sunway ngan kota damansara tu x jauh mane pn..balik kg pn dah sampai umah..ahahaha..smpi kebas2 punggung..

sampai umah terosla excited wat..siapkan brang2.tros je wat...dh siap adun, aku pn bubuh la dalam cup kertas tu..aku pn siap2 akn utk di kukus..

15min kemudian....
wahhh, sangat sedey apam aku x jadik..cam hampeh je bentoknye..rasenye xtau la sbb aku xmakan..tgk rupe dh ngerik, apatah lg rasenye..ahahaha...takot keracunan..tp anak sedara aku makan dengan lahapnye..hbis 1 tray dye makan..ahahaha..xpe2..cube kali ke-2 plak..kali ke-2 punye cantik cket dr yang 1st..rupe dye cantik cket dr antu kak limah..ahaaha..terlupe nak amek pic apam aku..segan nak tunjuk..ahahaha

yang watkan aku sedey, aku bg tunang aku rase, cis..dye kate x sedap..tawar..ahaha..geram je dengar..xpe, nnti aku wat lagi..jgn kate apam, kertas2 nye skali ko makan..huhuhuhu..

next time aku nk try lagi smpai la apam aku tuh gebu gebas and sedap..plan nak wat utk akak akunye wedding..so, kne berusaha lagi pas ni..ade 1 je gambar sempat aku amik..korang tgk la..tp jgn terpedaya dengan rupe parasnye yg jelita itu..rasenye kurang jelita sbb x letak esen vanilla..kalo ltk, msti rasenye sedap..xpe, try lagi nanti..



ni la wajah apam2 aku...ni dh kali yg ke3 kukos..baru tau teknik2 dye..jelita cm erra fazira x? :-P

sampai ketemu lagi d laen entry..daaaa :-)
hahahahahahaha...aku sangat suke dengan post ni..aku dah habis exam..bermakne waktu2 memanjekan diri aku dengan tido sudah bermula...lepas 3mggu perah otak, akhirnya habis jugak aku peksa..baru sem 2 okkay..ade lagi banyak sem yang aku nak kne harung..yang pastinye mencabar lagi dr sem 2 neh..

harapannya keputusan tu biarlah cantik skit ye echot oiii..bayaran yuran yang mahal, biarla berbaloi2 dengan keputusannye...hihi..aku neh bab2 bukak buku, mmg la sangat malas..cube kalo bg novel cinta..wahhhhh, bukan men laju ko bace eh..1 hari x makan pn xpe kan..biase la, novel kan penuh dengan angan2 yg indah..buku akaun ade ke angan2 indah cm novel?pastilah xde..yang ade nombor2 yang membuntangkan bijik mate aku..tp xpe, sebab aku dah minat, aku terima jerk...nak jadik akaunten katenye...huhu

semoga cuti sem aku bawak memori yang indah yang tu belom pasti..yang pastinye bakal di hempap oleh kerja yang menimbun2..haiiiishhhh :-(

see ya~~~
woooo...wooooo...wooooo..dah bersarang tebuan upenye belog aku ni yer...lame bebenor idak di update..tak de mase and rase cam malas nak tulis..rase cm artis lak kalo ade blog ni kan..yelah, org bace cite kite..tu pn kalo org bace...hahaha...

aku ade la kisah nak d kongsikan..cite2 kosong..buat teladan sume..hihi.kecian kt Mr.Luka Kechil aku tu..ligamen lutot kanannye putuss..sebab jatuh aje taw..so, korang2 sume, kalo agak2 jatuh n kaki xley bengkok tu cepat2 g spital..kang nanti dah teruk, jadik cam beliau ni..x pasal2 kne wat operation...operation tuh namenye ACL atau name panjangnye anterior cruciate ligament..hamek ko, satu hal plak nak bace kan..dudok la beliau dekat spital seminggu..

dalam beberapa bulan ni beliau tak boleh nak lipat kaki beliau...kne buat fisioterapi 2bulan ye...itu pn belom menjamin kesembuhan sepenuhnya..dalam mase 2bulan tuh, kemungkinan besonye beliau xley bawak motor, xley bawak kete...sape nak bawak aku jalan2, tgk wayang, dating2..waaaaa..cepatla baik..:-( sedey bangat ni..pic kat bawah neh gambo yg aku sempat cilok..saksikan...:-P



neh selepas sehari beliau di operate..



yang biru tuh fungsinye nak support lutot supaye kuat..agknye la...huhu...

harapnye Mr luka kechil cepatla recover dr sakitnye tuh..aku bukan ape, takot beliau akan semakin membesar dek kerana hari2 makan and tido aje..ahaks...kalo beliau bace musti murka..ahahaha..semoga kamu cepat sembuh ye...and dapat maen bola semula supaye bisa membakerrr sume lemak2 kamu...ngeh3..:-P

sampai ketemu lagi..daaaa
'Abang, saya .. saya mahu kita berterus terang sebelum kita mulakan hidup sebagai suami isteri ..'

'cakaplah.. apa dia sayang'

'kenapa abang terima saya . Kita tidak pernah kenal pun sebelum ni. Saya bukan perempuan baik'

'Hey, kenapa cakap macam tu. Abang terima sayang seadanya. Abang pun bukan baik. Percayalah ..'

'Tak .. abang baik, alim, sabar. Saya perempuan kotor'

'Jangan cakap mcm tu awak. Awak tak tau, abang dulu jahat .. '

'Tak .. saya lagi jahat! Biar saya cerita ..'

'Jangan, biar abang cerita dulu. Kerana kisah itu, awak tau .. abang jadi abang yg sekarang ni. Dulu .. abang pernah sentuh seorang wanita .. abang jahat. Berdosa! Kutuk! See, abang tak layak utk perempuan sebaik awak. Abang lagi kotor dari awak. Abang terima awak sebab abang tau awak terbaik untuk abang dekat dengan Tuhan ..'

Isterinya terkejut. Tangisan yang deras mengalir mulanya mula berhenti mengalir.
Ditenung suaminya.

"abang, saya .. saya juga prnah tidur dengan seorang lelaki dulu. Saya kotor. Lagi hina dari abang. Hina. Saya menangis, rasa bodoh, dan menyesal . Saya fikir, saya tak mampu dapat lelaki yang baik lagi. Bila parents abang datang pinang saya, berat rasanya mahu menerima abang .. tapi tak sangka .."

Terhenti kata-kata itu...

Jangan pernah persoalkan kenapa isteri baik dapat lelaki jahat, dan kenapa lelaki baik dapat isteri jahat .. Ingat .. Allah sudah berkata
"perempuan yang baik untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik untuk perempuan yang baik .. "


Pernah ada orang tanya, kenapa dia tu baik dapat suami jahat?Dan jawab seseorang..
'mana awak tahu dia baik? Ya, mungkin kita nampak dia baik tapi tahukah kita siapa dia dengan Allah ? Mana kita tahu apa dan siapa dia dulu .. bagaimana hati dia dan hubungan dia dengan Allah .. kita tahu? Tak .. kita tak tahu ..
Allah .. hanya Dia yang tahu .. '


Terdiam. Dalam hati mengakui.
Jangan pernah bermimpi untuk mendapatkan seseorang yang baik kalau kita sendiri tidak pernah cuba mngubah diri kita kepada kebaikan ..



p/s : aku dapat entry neh dr blog
byk entry2 dye yg best..kalo korang nak, korang bace kt situ yer..amik yg ni just nak share dgn korang..btl ape yg dye ckp tu kn???selamat membace :-)
Tak pernah terpikir olehku
Tak sedikitpun ku bayangkan
Kau akan pergi tinggalkan kusendiri
Begitu sulit kubayangkan
Begitu sakit ku rasakan
Kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

Dibawah batu nisan kini
Kau tlah sandarkan
Kasih sayang kamu begitu dalam
sungguh ku tak sanggup
Ini terjadi karna ku sangat cinta

Inilah saat terakhirku melihat kamu
Jatuh air mataku menangis pilu
Hanya mampu ucapkan
Selamat jalan kasih

Satu jam saja
kutelah bisa cintai kamu kamu kamu di hatiku
Namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup

Satu jam saja
kutelah bisa sayangi kamu..... di hatiku
Namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup
di hatiku......




aikk???tetibe echot yg keras cm batu neh leh jengjiwang plak kt blog?pelik..ko demam ke??huhu..mane ade, aku tetibe teringat kesah lep lame aku la beb...lagu neh dye bg aku..huhu..kesah setahun lepas yg maseh aku hengat smpi skang..salah aku ke aku kiciwa neh???op coz bukan salah aku..tu kan dah namenye takdir..dh mmg tertulis dye bukan jodoh aku <----- ayat kaber sedey neh...hahaha..xde sape yg blh menolak ketentuan DIA..

TAPI knp ek susah nak lupe?ape la masaelah pn aku xtau..byk kenangan manis kot..smanis kurma katenye...huhu..smpi bile aku nak igt kt dye pn aku xtau..beberapa hari lepas aku jmpe dye dkt fb..tp aku x add dye..aku add adik dye jerk..sbb aku ngan adik dye rapat la jugak..huhu..dye nk add aku??hurmm..mustahil kot..

walaupn macam dh jmpe pggnti dye..still xleh nak lupe gak..kne buatan orang ke aku neh???haishh..jauhkan...smpi skang aku masih pgg sume janji2 manis dye kate aku..rase cm dh payau kot janji tuh..huhu..walaupon dye dh kate aku macam2, tp aku x penah bdendam dgn dye..still blh tersenyum dgn setiap kate2 dye yg teramat la tajam bak panah robin hood..tertusuk teros kt at beb..huhu..dah syg..nk wat cmne..orang kate cnte tuh leh butakan at..ape keburukkan orang yang kite syg tuh lgsg kite x nmpk..tp bile dh x suke, sume nk ungkit..mungkin cnta dah butakan mate aku..hati aku blm bute lg ek..

aku tau, ade lg yg lebih baik drpd dye..tp tulah hakikatnya cnta..orang yang ganti xkn same dengan orang yang pegi dr hdp kita...mane nk same, kn lain2..huhu..



haaa..musti ade lelaki yang di cipta utk aku kan??selamat mencarik chot..hihi :-P