Blogger Layouts
ohhh apam...ni bukanlah nak menjual apam..tp nak cite sal aku wat apam polka dot hari semalam...aku plan nak wat hari sabtu..lepas asar aku gerak g umah akak aku kt subang..otw tuh singgah taman megah kononnye nak carik barang2 nak wat apam tuh la..dh penat aku jalan, kedai tutop..adoiii penat yg xde hasil betol..sampai sakit2 kaki aku d watnye...aku pn pk cam malas je nak wat..aku teroskan pjalanan g umah akak aku..sampai umah dye ngan muke hampeh aku cakap 'kedai kek tu tutop la..auntie kedai sebelah kate x bukak kedai tu'..akak aku kate 'esok pepagi ko pegi la, ajak pudin dtg cni..'

aku pn teros call adik aku..pancing dye ajak tgk transformers dkt sunway piramid..berjaya jugak aku ajak dye..so, dr plan nak wat apam malam tu..tukau plan g tgk wayang plak..melayang lg duet..RM21.00 okkay tiketnye..mak aiii bapak ramai org tgk wayang kt c2..mgkin d sbbkan BERSIH jugak..yelah, klcc tutop kot hr sabtu tu..gilos betol..last2 aku balik umah kol 2.30pg...hahaha...pg ngan adik xpe balik lmbt gitu..:-P

esok pagi aku tgh sedap tido akak aku kejot soh g kedai kek tu lagi..aku pn pegi la dengan adik aku..sampai kt kedai kek tu, kedai tu tutop..cis, kecewa lagi..aku pn tnye auntie semalam tu..dye kate mmg x bukak dh kedai tu..so, dye soh aku pg kedai bakeri laen..kt kota damansara..bapak jauh...huhu..d sbbkan kesungguhan nak wat apam tu sangat bekelocak, aku pn gagahkan diri pg..carik jugak walaupn x tau jalan..so, mmg sesat barat la kan..selamat naik moto..kalo nek kete..mmg aku dh fed up dh..map salah tnjuk arah..slmt aku bijak..huhuuh..jumpe jugak akhirnye..korang tau kol bape aku smpi umah?aku pg pkol 9pg..pkol 12.30 baru sampai umah okkay..padahal sunway ngan kota damansara tu x jauh mane pn..balik kg pn dah sampai umah..ahahaha..smpi kebas2 punggung..

sampai umah terosla excited wat..siapkan brang2.tros je wat...dh siap adun, aku pn bubuh la dalam cup kertas tu..aku pn siap2 akn utk di kukus..

15min kemudian....
wahhh, sangat sedey apam aku x jadik..cam hampeh je bentoknye..rasenye xtau la sbb aku xmakan..tgk rupe dh ngerik, apatah lg rasenye..ahahaha...takot keracunan..tp anak sedara aku makan dengan lahapnye..hbis 1 tray dye makan..ahahaha..xpe2..cube kali ke-2 plak..kali ke-2 punye cantik cket dr yang 1st..rupe dye cantik cket dr antu kak limah..ahaaha..terlupe nak amek pic apam aku..segan nak tunjuk..ahahaha

yang watkan aku sedey, aku bg tunang aku rase, cis..dye kate x sedap..tawar..ahaha..geram je dengar..xpe, nnti aku wat lagi..jgn kate apam, kertas2 nye skali ko makan..huhuhuhu..

next time aku nk try lagi smpai la apam aku tuh gebu gebas and sedap..plan nak wat utk akak akunye wedding..so, kne berusaha lagi pas ni..ade 1 je gambar sempat aku amik..korang tgk la..tp jgn terpedaya dengan rupe parasnye yg jelita itu..rasenye kurang jelita sbb x letak esen vanilla..kalo ltk, msti rasenye sedap..xpe, try lagi nanti..



ni la wajah apam2 aku...ni dh kali yg ke3 kukos..baru tau teknik2 dye..jelita cm erra fazira x? :-P

sampai ketemu lagi d laen entry..daaaa :-)

0 comments:

Post a Comment